Агроекспорт: куди везла Україна овочі та фрукти минулого року

Також у 2023 році українські аграрії встановили рекорд експорту лохини, вперше поставивши понад 4 тис. тонн.
Агроекспорт: куди везла Україна овочі та фрукти минулого року
Jumpei Mokudai / unsplash.com

Найбільшим партнером України з експорту овочів у 2023 році стала Європа, на яку припадає 95,1% загального експорту овочів. З 95,1% до Європейського Союзу припадає 65,5% експорту. Крім того, Близький Схід є другим найбільшим макрорегіоном із погляду експорту з України з 2,2%.

Про це пише EastFruit з посиланням на дані сьомого видання "Портфоліо аграрного експорту України", підготовленого Українським клубом агробізнесу (УКАБ).

Читайте також:

Повідомляється, що найбільший обсяг експорту фруктів із України також припадає на Європу – 75,5%. Значну частину цієї кількості можна віднести до Європейського Союзу – 71,9%. Далі йде Америка, на яку припадає 17,5% фруктового експорту.

Крім того, за інформацією аналітиків видання, у 2023 році Україна встановила історичний рекорд експорту лохини, вперше поставивши на зовнішні ринки трохи більше 4 тис. тонн цієї блакитної ягоди у свіжому вигляді. Для учасників ринку такий показник експорту став великою несподіванкою, враховуючи воєнну російську агресію проти України, що триває, і величезні логістичні складнощі, з якими стикалися українські експортери внаслідок блокування кордонів з Україною польськими чи то фермерами, чи то автоперевізниками.

інфографіка
інфографіка / ucab.ua

Раніше ми писали про те, що українським морським коридором загалом сільськогосподарську продукцію та інші товари доставили до 48 країн світу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK