Аграріям платитимуть за певних тварин: хто може отримати бюджетні дотації

Розпочався прийом заявок на спеціальні бюджетні дотації для аграріїв.
Аграріям платитимуть за певних тварин: хто може отримати бюджетні дотації
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Аграрії в Україні можуть отримати спеціальні бюджетні дотації - для утримання корів чи кіз та/або овець. З 17 жовтня 2024 року розпочався прийом заявок через Державний аграрний реєстр (ДАР). Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Читайте також:

Так, спеціальна бюджетна субсидія надаватиметься відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 16.08.2022 №918, зокрема:

  • для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності), передбачається виплата по 7 тис. грн на кожну голову;
  • для аграріїв, які утримують маточне поголів'я кіз та/або овець від 5 до  500 голів - у розмірі 2 тис. грн на одну голову.

Зазначається, що подати заявки на отримання бюджетної допомоги можуть аграрії всіх областей, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій.

Читайте також:

У разі надходження до Державного аграрного реєстру заявок на суму, що відповідає обсягу бюджетних коштів за окремим напрямом, подання заявок припиняється, про що оприлюднюється відповідне оголошення в ДАР.

Раніше ми писали, що експертна комісія Міністерства аграрної політики та продовольства провела апробацію та затвердила нове селекційне досягнення у тваринництві - українську рисисту породу коней.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK