Вартість яблук в Україні продовжує бити нові цінові рекорди

Вже сьогодні яблука в Україні коштують покупцям у середньому на 54% дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період.
Вартість яблук в Україні продовжує бити нові цінові рекорди
Tim Mossholder / unsplash.com

Цього тижня ціни на яблука в Україні відновили своє зростання. За словами самих виробників, чергове підвищення цін у цьому сегменті зумовлене скороченням пропозиції яблук зимових сортів на внутрішньому ринку. При цьому попит з боку покупців залишається досить високим, що стимулює подорожчання цієї продукції на українському ринку.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що на сьогоднішній день яблука пропонуються до продажу в діапазоні 17–25 грн/кг ($0,41-0,61/кг), залежно від сорту, якості та обсягу запропонованої партії, що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Нинішні ціни на яблука в Україні, як і раніше, є найвищими як мінімум за останні 7 років моніторингу.

Також повідомляється, що при цьому пропозиція якісного яблука на ринку досить обмежена, оскільки багато виробників вважають за краще не поспішати з продажами, і весь обсяг зимового яблука закладають на зберігання в надії на більш інтенсивне зростання цін у даному сегменті як на внутрішньому ринку, так і на більш високі ціни з боку компаній-експортерів.

Крім того, аналітики повідомляють, що вже сьогодні яблука в Україні коштують покупцям у середньому на 54% дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на яблука, у зв'язку з чим вони не виключають, що наступного тижня продавці будуть намагатися вкотре переглянути ціни в даному сегменті.

Раніше ми писали про те, що з початку цього тижня ціни на огірки зросли на 26%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK