При запиленні фруктів та ягід бджолами врожайність може зрости на 30-60%, а запилення садових культур покращує не лише врожайність, а й смакові якості плодів.
Про це повідомляє EastFruit із посиланням на статтю Любові Кошової, наукового співробітника лабораторії ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича», у журналі «Садівництво по-українськи».
Видання зазначає, що за словами експерта медоносні бджоли дуже охоче та інтенсивно працюють на садових рослинах, особливо люблять малину, аґрус, аронію, але використовують збір на розвиток сімей, оскільки на той час мають багато розплоду.
Також повідомляється, що чим більше удосконалюються агротехнічні заходи та технології вирощування у сільськогосподарському виробництві, тим сильніше культури реагують на складні кліматичні умови.
"Такі наші реалії, але запилення ентомофільних культур медоносними бджолами є важливим агротехнічним заходом, оскільки покращує врожайність на 30-60%", - наголосила Любов Кошова.
Раніше ми писали про те, що мелотрія набирає популярності у фермерів завдяки унікальним характеристикам та комерційному потенціалу.