Експерти спрогнозували на скільки піднімуться ціни на м'ясо протягом найближчих місяць-два

При цьому різкого стрибка вартості курятини, свинини та яловичини не очікується.
Експерти спрогнозували на скільки піднімуться ціни на м'ясо протягом найближчих місяць-два
Monika Guzikowska / unsplash.com

Вже найближчим часом ціни на м'ясо в Україні можуть поступово піти вгору, кажуть економісти. Серед причин, зокрема, зростання вартості кормів для тварин, енергоносіїв та підвищення податків.

Про це повідомляє ТСН у своєму сюжеті.

Читайте також:

"Загалом курятина вона, мабуть, зросте несуттєво – це десь зростання буде в районі 5-8% найближчий місяць-два. Свинина може зрости десь на 10-15%. А по яловичині я думаю, що більше 8% не піде", - прогнозує аналітик Максим Гопка.

У свою чергу, на думку економіста Олеага Пендзіна, надто радикально підприємці ціни піднімати не ризикнуть. Тому що через війну кількість населення в Україні зменшилася, як і його реальні доходи.

"У нас із вами у 2022 році — 25% реальних доходів населення, за 23-24 роки ми не набагато наростили. І якщо ми рахуємо контрольні цифри 2025 року, тих, що лягли в проект бюджету, у нас заморожуються соціальні стандарти при інфляції в 10%", – упевнений Олег Пензін.

Раніше ми писали про те, що, на думку експертів, спалах африканської чуми свиней може призвести до зростання цін на свинину до 300 грн за кг, незважаючи на їхнє нинішнє зниження.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK