М'ясо в Україні дорожчає другий місяць поспіль: скільки коштує кілограм свинини

Як і попереднього місяця, охолоджені м'ясні напівфабрикати зросли в ціні "синхронно".
М'ясо в Україні дорожчає другий місяць поспіль: скільки коштує кілограм свинини
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вересні продовжилося подорожчання охолодженого м'яса в національних торгових мережах. Відтак зростання цін на свинину спостерігається другий місяць поспіль. Про це повідомили аналітики асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

За словами експертів, як і попереднього місяця, охолоджені м'ясні напівфабрикати зросли в ціні "синхронно".

"Упродовж вересня спостерігалося поступове підвищення цін на курятину та яловичину, тож середня ціна цих видів м'яса за підсумками місяця додала 2% та 3,3% до серпневого показника. Хоча роздрібні ціни на свинину протягом місяця змінювали напрямок руху, середня ціна кілограма за аналізований період також продемонструвала приріст на 1,9% порівняно з серпнем - до 203,5 грн/кг. Разом із тим це на 2,1% доступніше, ніж у вересні минулого року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

В АСУ розповіли, що на відміну від попередніх періодів у вересні найпомітніше здороження торкнулося стегнової частини, що подорожчала на 4,6% чи майже на 7,5 грн/кг порівняно із серпнем.

При цьому приріст цін на свинячу вирізку не перевищив середньої позначки, проте через вищу ціну цього напівфабрикату був помітнішим для гаманця українських споживачів (+4,8 грн/кг). Натомість здороження решти свинячих відрубів обмежилося 3-4 грн/кг.

asu.pigua.info

Раніше ми писали, що імпорт свинини в Україну залишається рекордно низьким, а експорт у січні-серпні вже перевищує торішній доробок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK