В Україні простежується тенденція зниження цін на моркву. При цьому попит на овоч залишається досить низьким, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Так, на сьогодні виробники відвантажують моркву по 15-23 грн/кг залежно від якості та обсягів пропонованих партій овочів, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше.
За словами аналітиків, основною причиною зниження цін на коренеплоди є сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту на цю продукцію. Тож, прагнучи активізувати продаж, фермери змушені переглядати відпускні ціни на моркву в бік зниження.
Незважаючи на цінове зниження, морква в Україні коштує в середньому в 2,4 раза дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.
"Таку різницю цін галузеві експерти пов'язують із досить різким зниженням урожайності цього коренеплоду через аномально посушливе літо", - йдеться в повідомленні.
Раніше ми писали, що плодоовочева продукція робить серйозний внесок в інфляційні процеси в РФ. Навіть незважаючи на драконівські фіскальні заходи та підвищення ключової ставки до рекордних 21%, з чітким орієнтиром на її подальше зростання, ціни на основний набір плодоовочевої продукції знаходяться на рекордно високому рівні.