Виведений сорт шоколадного баклажану: який смак і корисні властивості має

Насіння вийде на ринок у наступній фруктово-овочевій кампанії 2025/26 років.
Виведений сорт шоколадного баклажану: який смак і корисні властивості має
Баклажани beChoc мають високу антиоксидантну здатність, а також протизапальні, кардіопротекторні та антидіабетичні властивості / Колаж: dengi.ua

Селекційний центр компанії Beyond Seeds (Іспанія) представив баклажани beChoc шоколадно-коричневого кольору. Такого унікального кольору для цього овоча вдалося досягти завдяки введенню генетики його диких видів.

Про це повідомляє EastFruit з посиланням на випуск компанії.

Читайте також:

Зазначається, що виведені подовжені баклажани японського типу з унікальним коричневим кольором, який, крім зовнішнього вигляду, надає beChoc нові органолептичні характеристики.

«Завдяки пігментам хлорофілу, які надають beChoc коричневого кольору, м'якоть має дуже м'який трав'яний смак. Крім того, завдяки високому вмісту хлорогенової кислоти, наші баклажани мають високу поживну цінність», — повідомив Франциско Бермудес з Beyond Seeds.

Також, за його словами, ця сполука має високу антиоксидантну здатність, а також протизапальні, кардіопротекторні та антидіабетичні властивості.

Крім того повідомляється, що вирощування beChoc подібне до вирощування інших традиційних баклажанів і є дуже адаптивним, що дозволяє вирощувати його як в осінньо-зимовому, так і у весняно-літньому циклі. Насіння вийшло на ринок у наступній фруктово-овочевій кампанії 2025/26 років.

Баклажани beChoc
Баклажани beChoc / EastFruit

Раніше ми писали про те, що спільне підприємство Prevar у Новій Зеландії оголосило про запуск GoodnessMe, нового яблука, яке відрізняється генною стійкістю до парші, стійкістю до борошнистої роси, європейського раку та має природний наліт на поверхні, що забезпечує захист від сонячних опіків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK