Селекційний центр компанії Beyond Seeds (Іспанія) представив баклажани beChoc шоколадно-коричневого кольору. Такого унікального кольору для цього овоча вдалося досягти завдяки введенню генетики його диких видів.
Про це повідомляє EastFruit з посиланням на випуск компанії.
Зазначається, що виведені подовжені баклажани японського типу з унікальним коричневим кольором, який, крім зовнішнього вигляду, надає beChoc нові органолептичні характеристики.
«Завдяки пігментам хлорофілу, які надають beChoc коричневого кольору, м'якоть має дуже м'який трав'яний смак. Крім того, завдяки високому вмісту хлорогенової кислоти, наші баклажани мають високу поживну цінність», — повідомив Франциско Бермудес з Beyond Seeds.
Також, за його словами, ця сполука має високу антиоксидантну здатність, а також протизапальні, кардіопротекторні та антидіабетичні властивості.
Крім того повідомляється, що вирощування beChoc подібне до вирощування інших традиційних баклажанів і є дуже адаптивним, що дозволяє вирощувати його як в осінньо-зимовому, так і у весняно-літньому циклі. Насіння вийшло на ринок у наступній фруктово-овочевій кампанії 2025/26 років.
Раніше ми писали про те, що спільне підприємство Prevar у Новій Зеландії оголосило про запуск GoodnessMe, нового яблука, яке відрізняється генною стійкістю до парші, стійкістю до борошнистої роси, європейського раку та має природний наліт на поверхні, що забезпечує захист від сонячних опіків.