На українському ринку коренеплодів цього тижня зафіксовано зниження цін на моркву. Основною причиною здешевлення стало активне надходження продукції зі сховищ.
Про це повідомляє EastFruit.
Зазначається, що українські аграрії пропонують моркву за ціною на 10% нижчою, ніж наприкінці попереднього робочого тижня. Наразі вартість продукції варіюється від 25 до 32 грн/кг ($0,60-0,77/кг).
Повідомляється, що зниження цін зумовлене збільшенням обсягів некондиційної моркви на ринку. Виробники зазначають, що через теплу зиму якість продукції в невеликих господарствах погіршується, що змушує фермерів прискорювати реалізацію запасів. Водночас власники моркви високої якості, які не відчувають труднощів зі зберіганням, вважають за краще тимчасово призупинити продажі.
Також наголошується, що, незважаючи на зниження вартості, ціна на моркву в Україні залишається втричі вищою, як порівняти із серединою березня 2024 року. Учасники ринку не виключають подальшого падіння цін через низьку активність торгівлі в цьому сегменті.
Раніше ми писали про те, що в Україні поступово дорожчає цукор, а середні відпускні ціни на продукцію із заводів уже коливаються в межах 24,60-25,30 грн/кг.