Станом на 1 грудня 2025 року 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор", переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків і виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру. Про це повідомила пресслужба асоціації, передають Dengi.ua.
Як зазначили в пресслужбі, поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону - 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні - 17,48% (+0,71% до показника 2024 року).
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрові заводи.
При цьому серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. тонн цукру.
Переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в "Укрцукор" і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Раніше ми писали, що за перші три місяці 2025/26 маркетингового року (МР) Україна експортувала 116,1 тис. тонн цукру.
Нагадаємо, Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор" оприлюднила рейтинг найбільших експортерів цукру з України у 2024/25 маркетинговому році (МР).


