Ціни на цукор продовжать знижуватись

Така тенденція зберігатиметься поки в ЄС не обнуляться квоти на ввезення української агропродукції.
Ціни на цукор продовжать знижуватись
Immo Wegmann / unsplash.com

В Україні значно знижуються відпускні ціни на цукор, які становлять 26,5 – 27,5 грн/кг. Ця тенденція викликана не так зростанням запасів цукру в країні, як складнощами з експортом.

Про це повідомляє сільськогосподарський кооператив ПУСК, утворений у рамках Всеукраїнської аграрної ради.

Читайте також:

“У серпні Україна експортувала лише 3-4 тисячі тонн цукру, що є критично малим показником, порівняно зі 100 тисячами тонн, експортованими два місяці тому. Український ринок цукру стикається з труднощами, оскільки тепер ми повністю орієнтовані на внутрішній споживчий попит", – зазначили аналітики ПУСК.

Повідомляється, що надалі очікується збільшення запасів цукру в Україні, оскільки внутрішнє виробництво зросте. На тлі закритого експорту до Європи українським виробникам потрібно шукати нові ринки збуту.

При цьому наголошується, що у новому сезоні Європа також збільшить виробництво цукру, що ускладнить реалізацію української продукції на міжнародному рівні.

«Об'єктивно, до січня 2025 року Україні доведеться або платити високі експортні мита, або чекати на обнулення квот з огляду на нинішню ситуацію, можна очікувати, що в новому сезоні ціни будуть низькими. В умовах нестабільності на експортних ринках та локального надлишку, внутрішні ціни на цукор, ймовірно, залишаться під тиском», – наголошують аналітики.

Раніше ми писали про те, що уряд України зупинив експорт українського цукру до ЄС до кінця року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK