Вантажооборот «Українського коридору» за рік склав 64,4 млн тонн: що його забезпечує

Робота тимчасового морського шляху у цілодобовому режимі збільшила показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%.
Вантажооборот «Українського коридору» за рік склав 64,4 млн тонн: що його забезпечує
Maksym Kaharlytskyi / unsplash.com

За рік роботи тимчасового морського шляху, також відомого як «Український коридор», 2379 суден експортували українські вантажі до 46 країн світу. 64,4 млн тонн – загальний вантажообіг, з яких 43,5 млн тонн – продукція українських аграріїв.

Про це повідомляє прес-служба Мінвідновлення.

Читайте також:

Зазначається, що незважаючи на систематичні російські обстріли, Сили безпеки та оборони продовжують забезпечувати морський шлях для цивільних суден. Крім складової безпеки, сьогодні існує два основних інструменти страхування ризиків судновласників, чиї судна прямують до морських портів України або з них, а саме:

  • Механізм страхування провідними страховими компаніями та банками світу за сприяння Уряду Великобританії. Угода дозволяє покривати ризики "Marine Hull War" та "Loss of Hire War" для суден на рівні 1-1,25% страхових премій. Це практично довоєнні показники.
  • Гарантії відшкодування шкоди фрахтувальникам, операторам та власникам суден та суден внутрішнього плавання під час перебування таких суден у територіальних водах України.

У Міністерстві також нагадали, що з 15 березня 2024 року Український коридор, який проходить через порти Великої Одеси, розпочав роботу у цілодобовому режимі, що збільшило показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%.

інфографіка
інфографіка / mtu.gov.ua

Раніше ми писали про те, що у січні-липні 2024 року в Україну імпортували товарів на суму $39,1 млрд, а експортували - на $22,6 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK