Як мешканцям окупованих територій отримати пенсію: пояснення Мінсоцполітики

Для пенсіонерів, які одержують виплати на банківські картки, нічого не змінюється. Їм пенсія зараховується на картки.
Як мешканцям окупованих територій отримати пенсію: пояснення Мінсоцполітики
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Українцям, які отримували пенсії за місцем проживання та залишилися на окупованих територіях, кошти зараховуватимуть на рахунки, відкриті в Ощадбанку. Для пенсіонерів, які одержують виплати на банківські картки, нічого не змінюється. Їм пенсія зараховується на картки. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

"Уряд ухвалив рішення, що передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання, і залишилися на окупованих, оточених територіях, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що пенсію буде зараховано на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях.

Водночас пенсіонер зможе невідкладно отримати гроші в будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території. Потрібно мати паспорт та довідку з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

"Якщо людина не звернулася до Ощадбанку за грошовими коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неотриману суму пенсії та пенсію за поточний період", - додали в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Якщо одержувач переселився на безпечну територію, то за його зверненням до ПФУ пенсія може виплачуватись Укрпоштою за новим місцем знаходження через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

Раніше ми писали, що українці можуть змінити спосіб виплати пенсії на вебпорталі електронних послуг. Для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK