Кабмін збільшив виплату дітям, батьки яких не сплачують аліментів

Максимальний розмір тимчасової допомоги для дітей віком до 6 років становитиме 2 100 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2 618 грн.
Кабмін збільшив виплату дітям, батьки яких не сплачують аліментів
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України збільшив розміри тимчасової державної допомоги для дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають змоги утримувати дитину або місце проживання невідомо. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Рішенням уряду визначено, що тимчасова державна допомога призначатиметься з урахуванням матеріального стану сім'ї, у якій виховується дитина, у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Читайте також:

Зазначається, що максимальний розмір тимчасової допомоги для дітей віком до 6 років становитиме 2 100 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 2 618 грн.

"Також буде проведено з 1 січня 2022 року перерахунок розміру тимчасової державної допомоги, виплату якої було проведено в січні-травні 2022 року, з урахуванням виплачених сум цієї допомоги", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що Міністерство соціальної політики України та ЮНІСЕФ починають багатоцільову програму грошової допомоги для незахищених сімей із дітьми, які постраждали через війну й потребують фінансової підтримки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK