Компенсація до 1 млн гривень у разі поранення чи загибелі через війну: Хто може отримати

При загибелі працівника/працівниці сума виплати рідним у разі схвалення законопроєкту становитиме 1 мільйон гривень.
Компенсація до 1 млн гривень у разі поранення чи загибелі через війну: Хто може отримати
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7353, який передбачає встановлення одноразової допомоги для українців, які постраждають через російську агресію під час виконання своїх посадових обов’язків. Йдеться про людей, які займаються публічною службою, працюють на об'єктах критичної інфраструктури та здійснюють професійну журналістську діяльність.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

"З перших днів війни сотні тисяч держслужбовців, комунальників, енергетиків, медиків, водіїв, залізничників, журналістів, ризикуючи своїм життям та здоров'ям, забезпечують роботу органів держвлади та місцевого самоврядування, об'єктів критичної інфраструктури, а також висвітлюють жахи війни в ЗМІ та доносять світові правду про звірства російських загарбників. Є випадки загибелі та поранення при виконанні посадових обов'язків", - пояснює нардеп.

Читайте також:

Згідно з законопроектом, якщо працівник отримав інвалідність І групи, то йому виплатять 800 тис. грн, ІІ групи - 500 тис. грн, ІІІ групи - 200 тис. грн.

Зазначається, що при загибелі працівника/працівниці сума виплати рідним в разі схвалення законопроєкту становитиме 1 мільйон гривень.

"За рахунок чого будуть проводитися виплати? Це резервний фонд бюджету та надходження від урядів іноземних країн, міжнародних організацій, донорів", - додав Корнієнко.

Публикация Александра Корниенко в Facebook
Публикация Александра Корниенко в Facebook

Раніше ми писали, що в Україні у квітні здійснили перерахунки пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців. Унаслідок понад 2,2 тис. осіб отримали збільшення в середньому на 1,5 тис. гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK