Як відновити втрачений паспорт громадянина України чи закордонний паспорт

У разі втрати документів необхідно насамперед подати заяву до найближчого відділу поліції.
Як відновити втрачений паспорт громадянина України чи закордонний паспорт
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Нині можуть виникнути будь-які обставини, за яких цілком можливо втратити паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон. Як відновити втрачені документи, розповіли в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Так, у разі втрати паспорта громадянина України чи закордонного паспорта необхідно насамперед подати заяву до найближчого відділу поліції. Після цього слід звернутися до Центру надання адміністративних послуг або територіального органу чи підрозділу Державної міграційної служби (ДМС).

Читайте також:

Зазначається, що зараз ЦНАПи працюють у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

"Важливо, що в разі втрати документів, що засвідчують особу, громадяни України можуть використати внутрішній е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон, сформовані засобами мобільного застосунку "Дія"", - пояснили у відомстві.

Раніше ми писали, що з 23 травня в Україні запустили послугу одночасного оформлення ID-карти та закордонного паспорта. Документи можна отримати з 14 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK