Підвищення пенсій в Україні: У ПФУ повідомили, коли проведуть перерахунок

Громадяни України можуть подати заяву про призначення пенсії за допомогою вебпорталу електронних послуг ПФУ.
Підвищення пенсій в Україні: У ПФУ повідомили, коли проведуть перерахунок
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У червні пенсіонери, що працюють, почали отримувати перераховані пенсії з доплатою за квітень і травень. Перерахунок проведено для майже 600 тис. пенсіонерів. Про це під час телемарафону повідомила директор Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України (ПФУ) Олена Охріменко.

За її словами, наступний перерахунок пенсій буде проведено з 1 липня у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму.

Читайте також:

"Цей перерахунок збільшить мінімальну та максимальну пенсійні виплати, а також складові пенсійних виплат, які залежать від прожиткового мінімуму", - сказала Охріменко.

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", прожитковий мінімум буде підвищено з 1 липня та 1 грудня до 2027 грн та 2093 грн відповідно.

Читайте також:

"До кінця року також будуть проведені перерахунки у зв'язку зі зростанням мінімальної заробітної плати та встановленням доплати пенсіонерам віком від 70 до 75 років", - додала директор Департаменту.

Крім того, вона розповіла, що громадяни України, зокрема ті, які перебувають за кордоном, можуть подати заяву про призначення пенсії за допомогою вебпорталу електронних послуг ПФУ.

Публикация ПФУ в Facebook
Публикация ПФУ в Facebook

Раніше ми писали, що пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено єдиний соціальний внесок, кожні два роки отримують право на перерахунок пенсії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK