Кабмін підтримав розмитнення авто в "Дії": Сервіс фактично не має аналогів у світі

За словами Шмигаля, законопроєкт усуне будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто при їхньому розмитненні.
Кабмін підтримав розмитнення авто в "Дії": Сервіс фактично не має аналогів у світі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Уряд підтримав законопроєкт щодо розмитнення автомобілів за допомогою електронного сервісу державних послуг "Дія". Найближчим часом Кабмін передасть документ на розгляд Верховної Ради. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає урядовий портал.

"Розмитнення буде максимально простим і зручним. Досить ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в додатку. Увесь процес розмитнення - не більше 5 хвилин", - наголосив Шмигаль.

Читайте також:

За його словами, законопроєкт усуне будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто при їхньому розмитненні. Митники не впливатимуть на формулу розмитнення, оскільки її визначатимуть лише характеристики машини: об'єм, тип та потужність двигуна, її вік та ексклюзивність.

Водночас законопроєкт передбачає повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами.

"Новий сервіс фактично не має аналогів у світі й демонструє бажання держави робити все максимально зручно та прозоро для людей", - підсумував прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що незабаром в Україні можна буде розмитнювати автомобілі через "Дію".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK