Пенсії в Україні до кінця 2022 року тричі перерахують: Коли відбудуться підвищення

Згідно з інформацією ПФУ, до кінця року пенсії підвищуватимуть у липні, жовтні та грудні.
Пенсії в Україні до кінця 2022 року тричі перерахують: Коли відбудуться підвищення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Підстави для перерахунку призначених пенсій визначено українським законодавством. У 2022 році заплановано три етапи підвищення виплат. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду у Facebook.

Згідно з інформацією ПФУ, до кінця року пенсії підвищуватимуть у липні, жовтні та грудні.

Так, з 1 липня та 1 грудня - у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб: з 1 липня - до 2 027 грн, з 1 грудня - 2 093 грн. Зростуть розміри мінімальної та максимальної пенсій, складові пенсійної виплати, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму.

Читайте також:

З 1 жовтня пенсії перерахують через зміну мінімальної заробітної плати з 6 500 грн до 6 700 гривень. Виросте розмір мінімальної пенсії за віком у непрацюючих осіб, які досягли віку 65 років й більше та мають страховий стаж: чоловіки - не менше 35 років, жінки - не менше 30 років.

З 1 жовтня особам віком від 70 до 75 років буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі 300 гривень (у межах пенсійної виплати 10 340,35 грн). Якщо людина досягне віку 70 років після 1 жовтня, компенсаційна виплата буде встановлена ​​з дати досягнення 70-річного віку.

Крім того, в осіб віком від 70 років, які мають стаж (чоловіки - 35 років, жінки - 30 років), мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюється на рівні 3 000 гривень. Якщо страховий стаж становить менше 35 років у чоловіків та менше 30 років у жінок, то мінімальний розмір пенсійної виплати визначається пропорційно до наявного страхового стажу, виходячи з розміру 3 000 гривень.

Читайте також:

При цьому з 1 грудня особам до 70 років, страховий стаж яких становить не менше 35 років у чоловіків та не менше 30 років у жінок, та які не працюють, мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2 500 гривень.

Особам, страховий стаж яких становить менше 35 років у чоловіків та менше 30 років у жінок, мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюється пропорційно до наявного страхового стажу, виходячи з розміру 2 500 гривень.

Публікація ПФУ в Facebook
Публікація ПФУ в Facebook

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів унормував виплату пенсій та інших соціальних виплат на окупованих територіях та в зоні бойових дій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK