Як отримати пенсію при тимчасовій зміні місця проживання - роз'яснення ПФУ

Якщо пенсію не отримано протягом 6 місяців поспіль, її виплата буде припинена.
Як отримати пенсію при тимчасовій зміні місця проживання - роз'яснення ПФУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці, які отримували пенсії через АТ "Укрпошта" й тимчасово змінили фактичне місце проживання, можуть отримувати пенсії за новим місцем перебування через платіжну систему "Швидка копійка" АТ "Ощадбанк" або через внутрішні перекази Укрпошти. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України у Facebook.

Якщо пенсія за відомостями на виплату пенсій не буде отримана, АТ "Укрпошта" повідомить про це Пенсійний фонд, і кошти будуть виплачені з наступного місяця.

Читайте також:

У разі, якщо пенсію не отримано впродовж 6 місяців поспіль, її виплата буде призупинена. Для поновлення виплати потрібно буде звернутися до органів ПФУ.

"Якщо ж АТ "Укрпошта" у встановленому порядку повідомить про відсутність технічної можливості здійснювати виплату й доставку пенсій у певних районах (населених пунктах), визначено альтернативний механізм виплати пенсій - шляхом їхнього зарахування на рахунки в АТ "Ощадбанк", - йдеться в повідомленні.

Публікація ПФУ у Facebook
Публікація ПФУ у Facebook

Раніше ми писали, що під час воєнного стану Пенсійний фонд України запровадив екстериторіальний принцип обслуговування громадян. Таким чином заяву про призначення чи перерахунок пенсії можна подати в будь-який сервісний центр обраного головного управління ПФУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK