Українцям пояснили, як повернути переплату за газ

Автоматично перерахувати кошти споживачів новому постачальнику неможливо, але можна повернути гроші на банківську картку.
Українцям пояснили, як повернути переплату за газ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці можуть повернути гроші, сплачені за постачання газу в травні попередньому постачальнику. Про те, як це зробити, повідомили в 104.UA у Facebook.

Автоматично перерахувати кошти споживачів новому постачальнику неможливо, але можна повернути гроші на банківську картку. Для цього необхідно написати заяву своєму попередньому постачальнику газу.

Читайте також:

До заяви платнику/власнику необхідно додати:

  • копію документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина України), а саме сторінки 1-6 та місце проживання або двосторонню копію паспорта, якщо такий документ оформлено у формі картки, та Довідку про реєстрацію місця проживання (паперовий додаток до ID-картки);
  • копію ідентифікаційного коду платника податків (ІПН);
  • електронне зображення (копію) квитанції про оплату;
  • довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (на ім’я платника чи іншої особи).

Зазначається, що пакет документів можна надіслати електронною поштою. Для цього заяву та скановані копії документів необхідно об'єднати в один файл (рекомендується зберігати в PDF-форматі) та засвідчити його електронним цифровим підписом (ЕЦП).

Читайте також:

Після цього файл необхідно надіслати на електронну адресу постачальника. У темі листа треба написати: "Повернення помилково сплачених коштів/переплати". У листі також потрібно вказати особовий рахунок та адресу.

Крім того, документи можна надіслати на поштову (юридичну) адресу. Ксерокопії документів мають бути підписані власником. На кожному документі повинен бути напис "Згідно з оригіналом", ПІП, підпис і дата.

Публікація 104.ua у Facebook
Публікація 104.ua у Facebook

Раніше ми писали, що українці, які помилково переплатили за газ, мають право на повернення коштів. Це передбачено правилами постачання природного газу, затвердженими постановою НКРЕКУ від 30 вересня 2015 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK