Повістки на вулицях в Україні: Петиція про заборону набрала понад 25 тис голосів

Президента закликають ініціювати заборону на видачу повісток поза військкоматами, а також оприлюднити інформацію про хвилі мобілізації.
Повістки на вулицях в Україні: Петиція про заборону набрала понад 25 тис голосів
Иллюстративное фото / depositphotos

Петиція про заборону видавати повістки на вулицях, АЗС та інших місцях, яка була опублікована на сайті Офісу президента, набрала 25 тис. підписів. Тепер її має розглянути Президент.

Читайте також:

Автор петиції звернувся з проханням запровадити законодавчу заборону на видачу повісток за межами військкоматів. За його твердженням, така видача повісток не є законною, у тому числі й тому, що повістки повинні заповнюватись попередньо уповноваженою особою, а не оформлюватись "на ходу" за допомогою порожнього бланка з печаткою.

Крім відверто сумнівного з точки зору закону процесу автор також посилається і на моральний аспект вручення таких повісток. На його думку, це підриває довіру населення і знижує оборонний потенціал України в цілому.

"Зараз багато бажаючих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, тому що багато людей набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал менше", - вважає автор петиції.

Раніше в Міноборони повідомили, скільки людей мобілізовані до ЗСУ. В Україні понад 1 млн осіб у формі забезпечують діяльність сектору безпеки та оборони.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK