Зарплати лікарів в Україні зросли на понад 30% за пів року: Скільки отримують медики

У січні 2022 року уряд встановив розмір базової зарплати медикам: не менше ніж 20 тис. грн для лікаря та 13 500 грн для медсестри.
Зарплати лікарів в Україні зросли на понад 30% за пів року: Скільки отримують медики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку року середня зарплата лікаря в Україні зросла на понад 30% - з 18 170 грн до 24 150 грн. Середня зарплата медичної сестри підвищилася з 13 800 до 16 010 грн. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Найвищі середні зарплати лікарів зафіксовано в Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях. Там медики отримують понад 26 тис. грн.

Читайте також:

Лідерами за рівнем оплати праці середніх медпрацівників стали Полтавщина, Донеччина, Миколаївщина та Київ. У цих регіонах середня зарплата медсестер коливається від 16 тис. до 18 тис. грн.

У відомстві нагадали, що в січні 2022 року уряд встановив розмір базової зарплати медикам: не менше ніж 20 тис. грн для лікаря та 13 500 грн для медсестри. Медики, які працюють повний робочий день, не повинні отримувати зарплату нижче цього рівня.

Раніше ми писали, що за п'ять місяців 2022 року міністру охорони здоров'я України Віктору Ляшку виплатили понад 422 тис. грн заробітної плати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK