Жодних заборон на виїзд: В Україні на рік відтермінували військовий облік для жінок

Норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється законом.
Жодних заборон на виїзд: В Україні на рік відтермінували військовий облік для жінок
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністерство оборони відтермінувало строки взяття жінок на військовий облік до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ підписав голова відомства Олексій Резніков. Про це повідомила в Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Тепер уже офіційно Міністерство оборони України. Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає", - написала вона.

Читайте також:

За її словами, наразі в парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проєкт Закону "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу".

Як зазначила Маляр, свої пропозиції, які передбачають, що взяття на військовий облік жінок носить лише добровільний характер, Міноборони раніше направило до комітету.

"Розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, у межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков", - заявила вона.

Заступниця міністра нагадала, що норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом.

Читайте також:

Маляр пояснила, що цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить комітету, а потім і парламенту загалом доопрацювати та внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання. 

"Ми ж у межах своїх повноважень можемо лише відтермінувати строки. Тож ще на рік - до 1 жовтня 2023 - їх відтерміновано, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є тільки добровільним", - додала вона.

Публікація Ганни Маляр у Telegram
Публікація Ганни Маляр у Telegram

Раніше ми писали, що в Україні працюючі жінки будуть поставлені на військовий облік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK