Шахрайство під виглядом благодійності: Аферисти виманили в громадян понад 8 млн грн

Викрито масштабний колл-центр, учасники якого під видом благодійних внесків ошукали громадян на понад 8 млн грн.
Шахрайство під виглядом благодійності: Аферисти виманили в громадян понад 8 млн грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Правоохоронці викрили масштабний колл-центр, учасники якого шахрайством виманили в українців понад 8 млн грн на нібито благодійництво. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, депутат однієї з міських рад Сумщини створив злочинну організацію, учасники якої під виглядом діяльності благодійної організації телефонували та відправляли повідомлення на електронну пошту або месенджери представникам різних організацій, приватним підприємцям та громадянам України й просили перерахувати кошти.

Читайте також:

"До 24 лютого 2022 року псевдоблагодійники займалися нібито збором коштів на лікування та придбання медичних препаратів онкохворим дітям. А з початком агресії РФ змінили вектор злочинної діяльності на "збір коштів для купівлі амуніції та спорядження підрозділам ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що отримані кошти шахраї розподіляли між собою за заздалегідь розробленою відсотковою схемою, а частину передавали організатору схеми.

Читайте також:

Правоохоронці провели близько 30 обшуків по всій території України. Вилучено комп’ютерну техніку, носії інформації, банківські картки, мобільні термінали, документи та чорнові записи.

Отже, повідомлено про підозру 8 громадянам у створенні злочинної організації та участі в ній, а також шахрайстві (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 3, 4 ст. 190 КК України). Аферисти затримані в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше ми писали, що в Україні викрили дві злочинні організації, які довгий час шахрайським способом викрадали кошти громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK