"Прихисток" оновлюється: Кабмін збільшив розмір компенсації за розміщення переселенців

Власники житла, які розмістили в себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 за кожну таку людину на місяць.
"Прихисток" оновлюється: Кабмін збільшив розмір компенсації за розміщення переселенців
Ілюстративне фото / minre.gov.ua

З 1 жовтня збільшився розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам (ВПО) у межах програми "Прихисток". Уряд схвалив відповідну постанову на засіданні. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:

Програма передбачає державну компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій або зон проведення воєнних (бойових) дій.

"Власники житла, що розмістили в себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 за кожну таку особу на місяць. Це стало можливим завдяки оновленому Меморандуму про співпрацю, який від імені уряду уклав Мінрегіон із Товариством Червоного Хреста України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що при нарахуванні субсидій компенсація за переселенців не буде обчислюватися як отриманий дохід.

Читайте також:

Крім того, Кабмін розширив перелік закладів, які отримають компенсацію за комунальні послуги, якщо прихистять ВПО. Таке право матимуть не лише державні та комунальні підприємства, а і юридичні особи, ФОПи, релігійні організації й інші.

Раніше ми писали, що тепер більше внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зможуть отримати прихисток. Уряд вніс зміни в порядок компенсації витрат на тимчасове розміщення ВПО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK