Українських аграріїв попередили про нову шахрайську схему: Як можуть ошукати

Стало відомо про нову шахрайську схему "грантової допомоги" аграріям.
Українських аграріїв попередили про нову шахрайську схему: Як можуть ошукати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство аграрної політики та продовольства України попереджає про нову схему обману, через яку шахраї під приводом "грантової програми" намагаються виманити гроші в аграріїв. Про це йдеться на сайті відомства.

"Суть схеми така. Аграріям пропонують заповнити заявку на отримання допомоги та покупку техніки. Проєкт позиціонується під патронатом Світового банку. Фермерам повідомляється, що за умовами програми вони повинні підрахувати орієнтовну вартість необхідної їм техніки, сплатити певний внесок, після якого їм на рахунок надійде повна оплата від Світового банку", - пояснили в міністерстві.

Читайте також:

Номер, з якого зафіксовано дзвінки: 0501072669. Фіктивна електронна пошта - [email protected] (перелік не вичерпний).

Мінагрополітики наголошує, що жодних листів із пропозицією взяти участь у тій чи іншій програмі не надсилає, як і не робить жодних дзвінків.

Участь у всіх програмах державної та міжнародної підтримки для аграріїв на сьогодні можлива лише через Державний аграрний реєстр (ДАР: dar.gov.ua) або через "Дію" (diia.gov.ua) для грантових програм на розвиток садівництва та теплиць, додали у відомстві.

Читайте також:

Офіційно зараз діють такі програми:

  1. Проєкт урядової програми "єРобота" щодо розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства й тепличного господарства.
  2. Програма з надання фермерам допоміжної техніки для завантаження та розвантаження рукавів. Найближчим часом буде оголошено про прийом заявок через ДАР.

Раніше ми писали, що ДБР викрило на Одещині масштабну схему поборів з експортерів "зернового коридору".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK