Як зробити флюорографію в Україні безоплатно - НСЗУ

Флюорографія покривається програмою медичних гарантій.
Як зробити флюорографію в Україні безоплатно - НСЗУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Навіть під час війни важливо стежити за станом свого здоров'я та вчасно звертатися до лікаря. У Національній службі здоров'я України розповіли, як зробити флюорографію безоплатно.

Зазначається, що флюорографія покривається програмою медичних гарантій. Вона безоплатна в декількох випадках, зокрема, з направленням лікаря.

Читайте також:

Так, на флюорографію пацієнта направляє сімейний або лікуючий лікар. Саме він визначає необхідність такого дослідження та виписує електронне направлення, яке може бути також паперовим, якщо немає можливості створити електронне.

"З цим направленням потрібно прийти в медичний заклад, який надає допомогу в амбулаторних умовах за договором з НСЗУ. Адресу закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ  за номером 16-77", - йдеться в повідомленні.

При цьому про можливість зробити флюорографію потрібно запитати в самому закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання та фахівці.

Читайте також:

Якщо призначили флюорографію під час лікування в стаціонарі, то її проведуть без додаткових направлень та оплат, бо вартість дослідження входить у лікування

Платною флюорографія може бути, якщо пацієнт самостійно вирішує пройти таке дослідження без направлення лікаря.

"Але закликаємо не вдаватися до таких кроків, адже лише медичний фахівець, який бачить комплексну картину, зможе розшифрувати результати обстеження правильно", - додали в НСЗУ.

Публікація Національної служби здоров'я України в Telegram
Публікація Національної служби здоров'я України в Telegram

Раніше ми писали, що з листопада наркотичні (психотропні) лікарські засоби в аптеках почнуть відпускати за електронним рецептом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK