Використання цих приладів вимагає дотримання підвищених правил протипожежної безпеки.
В умовах постійних відключень світла українці шукають способи, щоб обігріти житло та приготувати їжу без електрики, зокрема, за допомогою печей та газових пальників. Використання цих приладів потребує дотримання підвищених правил протипожежної безпеки. Про це повідомили в Мінреінтеграції.
Щоб уберегти будинок від пожежі під час приготування їжі або обігріву, українцям нагадали декілька важливих правил користування такими пристроями.
Читайте також:
Використання пальників:
- купувати лише сертифіковані газові пальники в ліцензованих точках продажу;
- перед експлуатацією приладу ознайомитися з інструкцією та перевірити за допомогою мильного розчину цілісність газового балона. При розгерметизації балона на розчині з'являться бульбашки;
- користуватися пальниками там, де є вентиляція;
- тримати балони з газом для пальника там, де вони не нагріватимуться;
- не встановлювати газовий пальник на поверхні електроплит або іншого обладнання, що може нагріватися.
Використання пічок:
- перед використанням печі послати поруч із топковими дверцятами металевий лист розміром 50 на 70 см;
- оглянути пічку та димар на наявність тріщин, їх не повинно бути. Тріщини можуть призвести до потрапляння отруйних продуктів горіння до приміщення;
- за допомогою запаленого сірника або клаптика паперу перевірити тягу та переконатися, що продукти згоряння виходять у димар;
- не закладати в піч дрова, довжина яких перевищує розміри топника, і не застосовувати легкозаймисті речовини для їхнього розпалу;
- не тримати поблизу пічки легкозаймисті матеріали та не сушити поруч одяг;
- ні в якому разі не залишати розтоплену піч без нагляду і не закривати піддувало печі, якщо там ще є жар;
- очищати димар від сажі щонайменше раз на два місяці протягом опалювального сезону.
Раніше ми писали, що при використанні генераторів електроенергії варто чітко дотримуватися правил безпеки, щоб запобігти нещасним випадкам.