В Україні реєстрація авто проходитиме по-новому: Що зміниться з 14 грудня

В Україні відбудуться зміни в процедурі реєстрації транспортних засобів.
В Україні реєстрація авто проходитиме по-новому: Що зміниться з 14 грудня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 14 грудня 2022 року набувають чинності постанови Кабміну №1019 та №1299, які вносять зміни до процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Про це розповів заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець.

Читайте також:

"Перша зміна стосується експертного дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Виокремлення не означає скасування. Тепер його треба проходити до того, як звертатися за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу", - повідомив він. 

Уточнюється, що таке виокремлення дозволить у майбутньому проводити реєстраційні дії з транспортними засобами онлайн за допомогою двох смартфонів або комп'ютерів - власника та покупця.

Читайте також:

Алгоритм реєстрації транспортного засобу в Україні при купівлі-продажу авто тепер стає таким:

  • звернутися до Експертної служби МВС та отримати їхній висновок про транспортний засіб;
  • дві сторони - власник та покупець - або їхні представники з чинним висновком звертаються до сервісного центру МВС та проводять перереєстрацію транспортного засобу, це можна буде зробити й онлайн.

"Ще одна важлива зміна пов’язана з тим, що можна відмовитись від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та пластикового бланку посвідчення водія. При замовленні онлайн послуги обміну посвідчення водія або онлайн послуги перереєстрації транспортного засобу можна вибрати опцію без виготовлення фізичного документу - тільки цифровий", - додав Баранець.

Читайте також:

Тобто в Україні цифрові документи "єПосвідчення водія" та "єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу" стають не просто чинними, а й можуть бути єдиними наявними, які дозволяють керувати авто.

Зазначається, що, незважаючи на набуття чинності двох постанов, процес імплементації законодавчих змін може відбутися в декілька етапів.

Раніше ми писали, що з 14 грудня 2022 року в України можна буде реєструвати авто або оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK