Заміна ламп розжарювання на LED допоможе знизити енергоспоживання на 10% - Мінекономіки

Передбачається, що кожна людина старше 18 років буде мати право безкоштовно обміняти 5 ламп старого зразку на 5 нових світлодіодних.
Заміна ламп розжарювання на LED допоможе знизити енергоспоживання на 10% - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Рішення ЄС щодо надання Україні грантової підтримки на закупівлю 30 млн LED-ламп на заміну застарілих ламп розжарювання дасть можливість знизити енергоспоживання по всій країні та допоможе збалансувати систему. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, передає пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

"Ми вітаємо рішення ЄС підтримати нашу ідею щодо зменшення енергоспоживання. Учора нам оголосили про те, що наша заявка на грант на закупівлю LED-лампочок уже погоджена. Комусь це може видаватися недостатньо серйозним інструментом, але насправді це дає можливість економити енергосистемі від 7% до 10% електроенергії й балансувати її", - сказала міністр.

За її словами, наразі уряд розробляє алгоритм для реалізації цієї програми. Технічне завдання полягає в тому, щоб зробити процес максимально простим. 

Читайте також:

Попередньо передбачається, що кожна людина старше 18 років буде мати право безкоштовно обміняти 5 ламп старого зразку на 5 нових світлодіодних. Це дасть змогу отримати економію електроенергії до 1,5 гігавата в часи пікових навантажень. 

За оцінками "Укренерго", такий захід по ефективності співставний із переведенням найбільших промислових споживачів на нічні зміни роботи.

Зазначається, що реалізація програми розпочнеться в містах із найбільшим навантаженням на енергосистему: Києві, Львові, Одесі, Дніпрі. Потім розшириться на всю країну.

Раніше ми писали, що в Україні найближчим часом запровадять програму безкоштовного обміну для населення: застарілі лампи розжарювання можна буде обміняти на нові світлодіодні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK