Грошова допомога на проживання ВПО: Що буде з виплатами у 2023 році

Внутрішнім переселенцям розповіли, що буде з допомогою на проживання після Нового року.
Грошова допомога на проживання ВПО: Що буде з виплатами у 2023 році
Ілюстративне фото / EPA/UPG

З 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО) буде продовжено. Про це заявила віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук, повідомляє пресслужба Мінреінтеграції в Telegram.

"Хочу заспокоїти всіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави", - зазначила вона.

Читайте також:

Уточнюється, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не потрібно підтверджувати матеріальний стан, оскільки допомога на проживання не залежить від отриманого доходу і є безстроковою.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати - це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тож допомога має й надалі виплачуватися всім внутрішнім переселенцям без винятку.

Публікація Мінреінтеграції в Telegram
Публікація Мінреінтеграції в Telegram

Раніше ми писали, що внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримати фінансову допомогу від благодійної організації BHA&Save the Children.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK