Як правильно встановити ялинку та не спалити будинок: рятувальники дали поради

У ДСНС дали поради українцям щодо безпечного поводження з ялинками вдома.
Як правильно встановити ялинку та не спалити будинок: рятувальники дали поради
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Ялинка має знаходитися щонайменше за пів метра від приладів обігрівання. У разі пожежі штучне дерево не можна гасити водою. Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine повідомив заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Роман Рудак.

Читайте також:

"Штучна ялинка більш схильна до займання, жива - перший час, поки волога, але згодом вона висихає і також несе велику небезпеку. Категорично забороняється прикрашати ялинку марлею, ватою, усіма засобами, які швидко можуть зайнятися, а також свічками", - сказав він.

За словами Рудака, ялинка не повинна заважати шляхам евакуації з того чи іншого приміщення. Новорічне дерево потрібно встановлювати не менш ніж за пів метра від приладів обігрівання, телевізорів, магнітофонів, радіаторів опалення. 

Читайте також:

При цьому гірлянди мають бути сертифіковані. Слід звертати увагу на їхню цілісність: чи не пошкоджені вони, чи немає надривів.

Під час роботи гірлянд необхідно звертати увагу на мерехтіння, що є однією з ознак короткого замикання.

dsns.gov.ua

Раніше ми писали, що з 15 грудня в Києві починають роботу ярмарки з продажу натуральних хвойних дерев. Вони відкриватимуться поступово та працюватимуть до 31 грудня.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK