Переселенці в Україні: Як перевірятимуть ВПО у 2023 році

У Мінсоцполітики відповіли на актуальне питання щодо перевірок внутрішніх переселенців у 2023 році.
Переселенці в Україні: Як перевірятимуть ВПО у 2023 році
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у 2023 році проводитимуться у виняткових випадках. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Читайте також:

"Такі перевірки будуть сфокусовані на те, щоб перевірити дані, які надходять від правоохоронних органів, або від органів соціального захисту населення, або від органів місцевого самоврядування в разі, якщо будуть підстави вважати, що людина не проживає за місцем проживання, яке вона вказала при реєстрації ВПО", - наголосив він.

Якщо буде встановлено факт хибних даних про місце проживання, подальша виплата державної допомоги може бути заморожена.

Також заступник міністра нагадав, що виплати для ВПО автоматично продовжено з 1 січня 2023 року. Одержувачам соціальної допомоги не потрібно наново подавати заяви для продовження виплат, немає потреби відвідувати ЦНАПи чи інші органи, зокрема соціального захисту. Їх продовжуватимуть автоматично на період дії воєнного стану. 

Читайте також:

Зазначається, що на опалювальний період розміри компенсаційних виплат громадянам за тимчасове розміщення (перебування) у своїх домівках внутрішніх переселенців збільшено вдвічі. На сьогодні такі виплати складають із розрахунку 30 грн за кожен людинодень.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України ухвалив автоматичне продовження низки соціальних виплат, дія яких закінчилася під час воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK