Українці можуть оформити пенсію за кордоном: як це зробити

У Мінреінтеграції пояснили, як українцям оформити пенсію за кордоном.
Українці можуть оформити пенсію за кордоном: як це зробити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Громадяни України, які виїхали за кордон і досягли там пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно за допомогою вебпорталу електронних послуг ПФУ. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Зазначається, що для цього необхідно зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ та вибрати вкладку "Заява про призначення пенсії". Після ознайомитись з інформацією на екрані та перейти за посиланням "Вхід".

Читайте також:

Увійти до особистого кабінету можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), після чого виконати такі кроки:

  1. У розділі "Щодо пенсійного забезпечення" обрати вкладку "Заява на призначення пенсії". Погодитися на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про обробку заяви. Далі обрати "Продовжити" та вид пенсії, наприклад, "Пенсія за віком".
  2. Заповнити анкету та надати згоду на передачу й обробку своїх персональних даних.
  3. Прикріпити скан-копії документів, перелік яких буде наведений перед формуванням заяви.

Читайте також:

Після цього на екрані з'явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби внесені до заяви дані можна відредагувати. Потім заяву потрібно підписати за допомогою КЕП та відправити до ПФУ.

"Про стан обробки заяви та ухвалене рішення щодо призначення пенсії Фонд повідомить вас в обраний вами спосіб", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що 2 січня 2023 року в Україні стартувало фінансування виплати пенсій за січень згідно з затвердженим графіком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK