Знятися з обліку ВПО тепер можна на порталі "Дія": як це зробити

Сьогодні в Україні налічується майже 5 мільйонів внутрішніх переселенців.
Знятися з обліку ВПО тепер можна на порталі "Дія": як це зробити
Ілюстративне фото / EPA/UPG

На порталі "Дія" тепер доступна автоматична послуга скасування статусу внутрішньо переміщених осіб. Раніше ВПО, які повернулися на місце постійного проживання, могли скористатися цим сервісом у застосунку. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Зазначається, що сьогодні в Україні налічується майже 5 млн ВПО. Дедалі більше українців повертаються до рідних домівок. Після повернення їм необхідно знятися з обліку ВПО.

"Відтепер знятись з обліку ВПО можна й на порталі: послуга працює повністю автоматично, заявки обробляються онлайн. Тобто не потрібно стояти в чергах та збирати довідки, більше не доведеться повторно ходити до держустанов у разі помилки в заяві та декілька днів чекати на рішення чиновника" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Щоб скористатися цією послугою на порталі "Дія", необхідно:

  1. Авторизуватися.
  2. Обрати послугу "Скасування статусу ВПО".
  3. Заповнити необхідні дані.
  4. Перевірити сформовану заяву та підписати її електронним підписом.

Раніше, щоб знятися з обліку ВПО, необхідно було йти до органів соціального захисту населення за адресою прописки або до ЦНАПу, готувати паперові документи та протягом трьох днів чекати на рішення. 

Нагадаємо, цього року ВПО автоматично продовжуються виплати щомісячної грошової допомоги від держави: 3 тис. грн для дітей та людей з інвалідністю й 2 тис. грн для всіх інших.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK