Програму масштабують: обміняти старі лампи на LED можна буде в селах України

Українці вже обміняли мільйони ламп, тим самим знизили споживання електроенергії.
Програму масштабують: обміняти старі лампи на LED можна буде в селах України
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 25 лютого українці в селах зможуть обміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампи. До цього послуга була доступна в усіх містах та смт України, крім тимчасово окупованих територій, повідомили в Мінцифри.

З 30 січня в Україні стартувала програма з обміну старих ламп на енергоощадні. Подати заяву можна в "Дії", а отримати лампи у відділенні Укрпошти. Українці вже обміняли мільйони ламп, тим самим знизили споживання електроенергії. 

Читайте також:

"Відтепер програму масштабують, і обміняти лампи можна буде не тільки в містах та селищах міського типу, а й у селах. Зокрема скористатися послугою зможуть і мешканці прифронтових сіл Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей. Загалом по відділеннях Укрпошти у селах розподілять 6,6 млн LED-ламп", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що подати заяву через "Дію" зможуть мешканці сіл, у яких працюють автоматизовані відділення Укрпошти. В інших населених пунктах отримати енергоощадні лампи можна буде без попереднього замовлення в застосунку. 

Читайте також:

Щоб подати заяву через "Дію", потрібно:

  • авторизуватися в "Дії";
  • вибрати "Послуги" - "Обмін лампочок";
  • вказати контактний номер телефону та відділення Укрпошти, де хочете отримати лампи;
  • вказати тип та кількість світлодіодних ламп, які хочете отримати.

Якщо серед переліку населених пунктів не знайшли свій, треба звернутися безпосередньо у відділення Укрпошти з паспортом, РНОКПП та лампами для обміну. 

Раніше ми писали, що в "Дії" з'явилася нова послуга. Тепер українці можуть подати заяву про обмін 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок у застосунку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK