Обмін ламп розжарювання на LED: програма поширюється на всі міста та смт

Замовити обмін ламп усі охочі можуть у застосунку "Дія".
Обмін ламп розжарювання на LED: програма поширюється на всі міста та смт
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З вівторка, 7 лютого, програма уряду та ЄС з обміну ламп розжарювання на LED-лампи поширюється на міста та селища міського типу по всій країні. У Дніпропетровській та Донецькій областях послуга запрацює з 9 лютого. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

Зазначається, що замовити обмін ламп, який здійснюється за спільною програмою уряду України та Європейського Союзу, усі охочі можуть у застосунку "Дія".

"Програма обміну ламп для мешканців України має на меті скорочення споживання електроенергії у пікові години. Ми бачимо, що громадяни охоче підтримали урядову ініціативу і активно замовляють лампи для обміну", - наголосила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

Раніше програма була доступна лише в обласних центрах, а також в Кривому Розі, Краматорську та Покровську. Тепер її масштабували, і ще 6 млн енергоощадних ламп надійшли до 1300 відділень Укрпошти в містах та селищах по всій країні. А вже до кінця лютого лампи отримають навіть найменші села.

Українці вже обміняли майже 1,5 млн старих ламп на нові. Найбільше ламп обміняли в Києві - понад 230 тис. шт., у Дніпрі - 130 тис., у Львові - 94 тис., у Харкові - 91 тис.

Нагадаємо, 7 лютого в Україні поступово зростає споживання електроенергії. Водночас дещо зросло й виробництво. Дефіцит потужності зберігається.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK