Українці зможуть обміняти до 20 млн старих ламп на LED до кінця лютого - Мінекономіки

У рамках програми передбачається заміна до 50 млн ламп розжарювання.
Українці зможуть обміняти до 20 млн старих ламп на LED до кінця лютого - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 30 січня, офіційно стартувала програма ЄС та уряду України для населення з обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи. Про це повідомили в Мінекономіки.

Зазначається, що в рамках програми передбачається заміна до 50 млн ламп розжарювання, що має зекономити державі електроенергії співставно потужності одного блоку середньостатистичної атомної електростанції, адже LED-лампи споживають у 8 разів менше електроенергії за звичайні лампи старого зразка.

Читайте також:

"Програма триватиме не один місяць, ми починаємо з великих міст і поступово дійдемо до найменших сіл, яким доставимо лампи до кінця цього місяця чи початку наступного. Загалом ми плануємо, що на кінець лютого повнолітні українці зможуть обміняти у відділеннях Укрпошти до 20 мільйонів ламп", - сказала перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, заміна ламп розжарювання на LED-лампи дозволить нашим енергетикам балансувати систему та зменшити відключення світла, а для українців це можливість економити на рахунках, а також сформувати нові побутові звички, зокрема, свідомо й ощадливо споживати електроенергію.

Читайте також:

Свириденко додала, що Європейський Союз заявив про готовність закупити 30 млн LED-ламп та, починаючи із середини січня 2023 року, поетапно й безкоштовно передає їх Україні. Ще 5 млн ламп виділить уряд Франції.

Крім того, ЄС допомагає Україні не тільки LED-лампами, але й генераторами, фінансуванням ремонту енергоінфраструктури проектів енергозбереження тощо.

Раніше ми писали, що в "Дії" з'явилася нова послуга. Тепер українці можуть подати заявку про обмін 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок у застосунку.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK