Кабмін хоче заборонити стягнення та накладення арешту на кошти деяких українців

Кабмін підтримав законопроєкт, який має полегшити стан українців із числа вразливих категорій.
Кабмін хоче заборонити стягнення та накладення арешту на кошти деяких українців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У п'ятницю, 24 лютого, уряд підтримав законопроєкт, який має полегшити стан українців із числа вразливих категорій та захистити їх у складній фінансовій ситуації. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Так, пропонується заборонити державним і приватним виконавцям стягувати та накладати арешт на кошти боржників-фізичних осіб, якщо людина отримала ці кошти як цільову допомогу від громадських, благодійних чи міжнародних організацій. Це стосується зокрема й допомоги на проживання, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам. 

Читайте також:

Зазначається, що законодавча ініціатива від уряду пропонує накласти заборону у сфері виконавчих проваджень на період воєнного стану та 30 днів після його припинення. 

"Не можна в людини забирати останнє, стягувати кошти, які часто є єдиним джерелом для існування найбільш незахищених! Це треба усвідомлювати. Сподіваюсь на розуміння та підтримку з боку парламентарів. Закликаю народних депутатів впровадити цю ініціативу якнайшвидше", - прокоментувала віцепрем'єрка Ірина Верещук.

Раніше ми писали, чи можуть розраховувати на субсидію особи, які мають заборгованість із виплати аліментів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK