Як українцям отримати водійські права в Польщі: названо умови

Українцям у Польщі потрібно вибрати найбільш зручну автошколу та записатися на курси водіїв.
Як українцям отримати водійські права в Польщі: названо умови
Ілюстративне фото / minre.gov.ua

Українці, які перебувають у Польщі, можуть там отримати свої перші права водія. Для цього слід записатися на курси водіїв, повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Необхідні умови, щоб записатися на курси:

  • перебування в країні понад 185 днів;
  • наявність карти побиту;
  • наявність дійсного договору на оренду житла. 

Читайте також:

При цьому кандидату варто:

  1. Звернутися до відділу комунікації за місцем проживання для отримання профілю кандидата у водії (PKK) з таким пакетом документів: заявою, фотографією розміром 3,5×4,5 см, довідкою про ознайомлення зі змістом ст. 233 КК і медичною довідкою, яка підтверджує відсутність протипоказань для керування автомобілем. 
  2. Вибрати найбільш зручну автошколу та записатися на курси, надавши свій PKK. 
  3. Пройти теоретичний і практичний курси навчання. Скласти внутрішній іспит з подальшим отриманням сертифіката про завершення навчання в автошколі. 
  4. Записатися до Воєводського центру дорожнього руху (Wojewódzki Osrodek Ruchu Drogowego) для складання зовнішніх іспитів із теорії та практики водіння. Для допуску до здачі потрібно надати ті ж документи, що й для присвоєння номера PKK, плюс сертифікат з автошколи.  
  5. Після успішного складання всіх частин іспиту у Воєводському центрі дорожнього руху оплатити виготовлення посвідчення водія та відразу забрати готовий документ.

Раніше ми писали, що з 24 липня 2022 року в Україні впроваджені нові правила отримання посвідчення водія. Теоретичну та практичну частини підготовки водіїв розмежували.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK