У ПФУ пояснили, хто та як може отримати недоотриману пенсію

Недоотримана пенсія виплачується органами ПФУ шляхом зарахування коштів на поточний банківський рахунок людини.
У ПФУ пояснили, хто та як може отримати недоотриману пенсію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Подати заяву на недоотриману пенсію за померлого пенсіонера можна як безпосередньо в сервісному центрі Пенсійного фонду України, так через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Про це повідомили в ПФУ.

Читайте також:

Перелік документів, які людина має надати для виплати їй недоотриманої пенсії у зв'язку зі смертю пенсіонера, є однаковим при офлайн- й онлайн-зверненні.

Разом із заявою до Фонду потрібно надати свідоцтво про смерть, документи, які підтверджують родинні стосунки з померлим пенсіонером, документ, що посвідчує особу заявника, реквізити банківського рахунку. Крім того, члени сім'ї надають паспорт або інші документи, які засвідчують їхнє проживання з пенсіонером на день його смерті.

Читайте також:

Непрацездатні члени сім'ї померлого пенсіонера мають подати документи, що засвідчують перебування на його утриманні.

Якщо недоотримана пенсія ввійшла до складу спадщини, то для її одержання до документу, що посвідчує особу заявника, і свідоцтва про смерть також додається свідоцтво про право на спадщину.

Читайте також:

Зазначається, що днем звернення за виплатою недоотриманої пенсії вважається день прийняття органом Фонду заяви з усіма необхідними документами. У разі подання заяви через вебпортал - дата реєстрації заяви зі сканованими копіями документів.

Недоотримана пенсія виплачується органами Пенсійного фонду шляхом зарахування коштів на поточний банківський рахунок людини. Якщо в одержувача поточний банківський рахунок відсутній, то виплату можна одержати через міжнародну платіжну систему "Швидка копійка": у будь-якому відділенні Ощадбанку, пред'явивши паспорт та ідентифікаційний код.

Раніше ми писали, що окремим категоріям громадян можуть призначатися пенсії за віком до досягнення віку 60 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK