Українцям у квітні перерахують пенсії: кого це торкнеться

Попри складну економічну ситуацію, уряд провів уже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни.
Українцям у квітні перерахують пенсії: кого це торкнеться
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У квітні в Україні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч громадян. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 28 березня.

Читайте також:

За його словами, додаткові доплати за віком, введення яких ініціював Президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними.

Як зазначив Шмигаль, незважаючи на складну економічну ситуацію, уряд провів уже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогодні всі пенсії за березень повністю виплачені. 

Читайте також:

"За результатами індексації в цьому березні пенсії зросли майже на 20%. Індексація торкнулася 10,5 млн українських пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав майже 600 гривень. Тепер середній розмір пенсії в Україні складає 5200 гривень", - сказав прем'єр-міністр.

Він додав, що Кабмін також провів підвищення виплат військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів перевищив 1 тисячу гривень.

Раніше ми писали, що пенсії, призначені за зверненнями, що надійшли у 2020-2022 роках, з 1 березня 2023 року не підвищувалися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK