Скільки українських біженців планують залишитися в Польщі - результати дослідження

Кількість українців, які не планують повертатися додому, зросла вдвічі за пів року.
Скільки українських біженців планують залишитися в Польщі - результати дослідження
Ілюстративне фото / Getty Images

55% українських біженців планують повернутися додому, 38% думають залишитися в Польщі, а 7% хочуть переїхати з Польщі до іншої країни. Про це свідчать результати опитування, яке проводилось аналітичним центром міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal.

З них 82% громадян, які хочуть повернутися, планують приїхати в Україну після перемоги. 8% сказали, що збираються додому вже навесні, 6% - улітку, 4% - восени.

gremi-personal.com.ua

Зазначається, що ще в жовтні 2022 року лише 17% респондентів відповіли, що не планують повертатися в Україну, 22,4% думали поїхати додому в найближчі 3 місяці, 35% готувалися залишитися в Польщі щонайменше на рік, а 25,6% планували повернутися, як тільки закінчиться війна.

Читайте також:

"Кількість українців, які не планують повертатися додому, зросла вдвічі за пів року. Це може свідчити про низку факторів. Деяким людям вже нема куди повертатися, здебільшого це люди зі Сходу та Півдня України, чиї будинки знищені російськими окупантами. Багато людей вже адаптувалися в Польщі, влаштувалися на роботу та віддали дітей у польські школи. Деякі жінки побудували стосунки з поляками і вже не хочуть розлучатися", - пояснила директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

Крім того, важливим фактором, який вплинув на плани біженців залишитися, є відкриття українських бізнесів у Польщі. Відтак у висококваліфікованих спеціалістів з'являється можливість обіймати гарні посади й отримувати польські зарплати.

Читайте також:

Експерти додали, що більшість українців, які перебувають у Польщі тривалий час, вивчають або вже вивчили польську мову. А це також відкриває нові горизонти на ринку працевлаштування. 

Раніше ми писали, що в Польщі порівняли середні зарплати на найпопулярніших вакансіях із такими ж пропозиціями в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK