Індивідуальні номерні знаки: в Україні заборонили певні комбінації літер Z та V

У МВС пояснили, які комбінації літер Z і V на номерних знаках заборонені.
Індивідуальні номерні знаки: в Україні заборонили певні комбінації літер Z та V
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні існує перелік підстав для відмови у виготовленні комплекту індивідуальних номерних знаків. Тепер під заборону потрапляють літери Z і V, використання яких має натяк на символіку окупантів. Про це повідомили в МВС.

Читайте також:

Так, Кабінет Міністрів заборонив замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, тоталітарними режимами. Номерні знаки державної реєстрації для електромобілів не підпадають під цю заборону.

"Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери Z та V. Тобто використання цих літер окремо, а також у словах, написаних кирилицею, замість З, С, В, Ф. Така заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму", - йдеться в повідомленні.

mvs.gov.ua

Крім того, на українських номерних знаках не може бути емблем органів країни-агресора та збройних сил РФ.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ розповіли, як українцям замовити індивідуальні номерні знаки для автомобіля, щоб не отримати відмову.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK