В Україні можуть зменшити граничний призовний вік: у Міноборони назвали причини

Граничний вік для призову пропонують зменшити з 27 до 25 років.
В Україні можуть зменшити граничний призовний вік: у Міноборони назвали причини
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство оборони та Збройні сили України спільно напрацювали зміни до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

"Дані зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в міністерстві, необхідність громадян щороку прибувати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, зокрема для проходження медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. Тоді як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

Читайте також:

"По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації", - зазначили в Міноборони.

Там наголосили, що така ініціатива узгоджена з іншими структурами та спрямована на зміцнення обороноздатності держави.

Раніше ми писали, яка відповідальність загрожує тим, хто ухиляється від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK