Пенсії військовим в Україні: скільки платять і кому належать

Військові пенсії бувають за вислугу років, по інвалідності та в разі втрати годувальника.
Пенсії військовим в Україні: скільки платять і кому належать
Ілюстративне фото / Getty Images

У Пенсійному фонді України нагадали, які є види військових пенсій і хто саме їх може отримати. Інформація оприлюднена на сайті ПФУ.

Читайте також:

Так, на військові пенсії мають право особи, які перебували на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, Національній поліції, державній пожежній охороні, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації, органах та підрозділах цивільного захисту, податковій міліції, Державній кримінально-виконавчій службі тощо.

Військові пенсії бувають:

  • за вислугу років;
  • по інвалідності;
  • у разі втрати годувальника.

Читайте також:

Пенсії за вислугу років призначаються після звільнення зі служби незалежно від віку за наявності вислуги 25 років і старше. Також призначаються при досягненні в момент звільнення 45-річного віку, за наявності 25 років та старше страхового стажу, з яких не менше 12,5 років становить служба в силових структурах. Розмір такої пенсії залежить від тривалості вислуги: від 50 до 70% заробітної плати.

Пенсії по інвалідності призначаються в разі встановлення інвалідності в період проходження військової служби (не залежить від віку та тривалості служби). Розмір виплати залежить від групи та причини інвалідності: від 40 до 100% від зарплати.

Читайте також:

Пенсії в разі втрати годувальника призначаються непрацездатним членам сім'ї в разі смерті особи, яка мала право на військову пенсію за законом (також стосується сімей зниклих безвісти військовослужбовців). Розмір пенсії залежить від причини смерті: від 30 до 70% зарплати на одного члена сім'ї.

pfu.gov.ua

Раніше ми писали, що учасникам бойових дій надається право на 75% знижку вартості комунальних послуг, розраховану від встановленої норми споживання, незалежно від доходів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK