Зарплати військовим України підвищать: кому й наскільки

Парламентарії працюють над підвищенням зарплат для строковиків, інструкторів та інших військових.
Зарплати військовим України підвищать: кому й наскільки
Ілюстративне фото / Getty Images

У рамках робочої групи щодо грошового забезпечення, до якої входять парламентарі та представники військового блоку, працюють над підвищенням зарплат для деяких категорій військовослужбовців. Про це розповів секретар Комітету Верховної Ради з питань бюджету Володимир Цабаль, передає "Економічна правда".

Читайте також:

Зазначається, що робоча група вперше зібралася 5 травня та обговорила забезпечення строковиків, курсантів, інструкторів, які не отримують додаткових виплат.

"Ми зазначили перелік критичних питань, які дійсно треба вирішити", - розповів народний депутат.

За його словами, серед них забезпечення строковиків та курсантів, які зараз отримують за службу лише мінімальні кошти та стипендії. А також забезпечення інструкторів.

Читайте також:

"Фактично від яких залежить дуже багато, але оскільки вони на папері, а не на передовій відповідно вони доплату не одержують. Ні 30, ні 50, ні відповідно 100 (тисяч - ред.)", - пояснив Цабаль.

Крім того, обговорюється збільшення зарплат у підрозділах, у яких не проводилася індексація.

Нардеп додав, що завдання Верховної Ради - знайти на ці потреби кошти. Далі військове командування повинне вирішувати, як ці гроші правильно розподілити.

Читайте також:

"Залежно від того, скільки вдасться знайти коштів, тобто знайти внутрішні резерви за рахунок збільшення доходів від певних податків, чи за рахунок того, що ми зможемо, можливо, домовитись із нашими партнерами, що вони там частково нам зможуть дозволити збільшити борг… Уже залежно від того, скільки коштів буде знайдено, таке має бути рішення", - зазначив Цабаль.

Як сказав секретар комітету, його позиція полягає в тому, що військовим потрібно суттєво збільшувати доплати.

Читайте також:

"Це можуть бути в рамках збільшення заробітної плати, але це має бути за градацією, щоб так не вийшло, що в нас однакові доплати в тилу і на передовій", - підсумував він.

Раніше ми писали, що повернення доплат у 30 тис. грн військовослужбовцям можливе, але за рахунок збільшення податкового навантаження. Зокрема, підвищення ПДВ та військового збору.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK