Швейцарія дає гроші українцям для повернення додому: скільки можна отримати та як

У Швейцарії українським біженцям пропонують гроші для повернення додому.
Швейцарія дає гроші українцям для повернення додому: скільки можна отримати та як
Швейцарія / Getty Images

Українці, які знайшли тимчасовий притулок у Швейцарії та хочуть повернутися додому, можуть отримати кошти на дорогу в Україну. Уряд виділить близько 500 швейцарських франків (близько 500 євро) на дорослого та 250 франків на дитину. Про це пише "РБК-Україна", посилаючись на офіційні документи від швейцарської влади.

Читайте також:

Зазначається, що Швейцарія дає українцям кошти на повернення додому, якщо вони відмовляються від статусу S та їдуть назад в Україну. Українські біженці набувають спеціального статусу після приїзду до Швейцарії.

Гроші, які видадуть для повернення в Україну зі Швейцарії, можна витратити на їжу, ночівлю та квитки. Такі виплати надаються у всіх 26 кантонах країни.

Щоб отримати фінансову допомогу, українці мають офіційно звернутися для закриття статусу S до свого соціального працівника та після цього до Міграційної служби (SEM). Також можна звернутися до консультаційних пунктів повернення в кантонах.

Читайте також:

Після розгляду окремої справи SEM може надати грошову допомогу - 500 швейцарських франків для дорослих та 250 для неповнолітніх, але не більше 2000 швейцарських франків на сім'ю.

Раніше ми писали, що українські біженці, які перебувають у місті Познань (Польща) і мають погані житлові умови, можуть отримати грошову допомогу від Червоного Хреста.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK