Проблеми з програмою єВідновлення: що робити, якщо житло не відображається в "Дії"

Якщо житло не відображається в "Дії", це унеможливлює подачу заяви.
Проблеми з програмою єВідновлення: що робити, якщо житло не відображається в "Дії"
Ілюстративне фото / Getty Images

Українці можуть отримати кошти на ремонт пошкодженої внаслідок війни домівки завдяки державній програмі єВідновлення. Однак у деяких громадян їхнє житло не відображається на порталі "Дія". Що робити в такому разі, пояснили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також:

Якщо житло не відображається в "Дії", це унеможливлює подачу заяви, адже наявність запису про право власності в Державному реєстрі речових прав є обов'язковою умовою для подання заяви на отримання допомоги в рамках програми.

Є два способи, які можуть вирішити проблему:

  1. Офлайн - потрібно звернутися до державного реєстратора при органі місцевого самоврядування у вашій громаді, який внесе дані в Реєстр, якщо вони не були внесені. За відсутності даних про нерухомість у реєстрі чи архівних складових направить запит до БТІ для підтвердження права власності.
  2. Онлайн - якщо право на нерухоме майно виникло до 2013 року, подати заяву на його державну реєстрацію також можна в "Дії". Для цього на порталі необхідно обрати послугу "Державна реєстрація прав на нерухоме майно" і "Подати заяву".

Раніше ми писали, як відкрити та використати банківську картку єВідновлення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK